Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Opskrba plinom osigurava se kroz tri moguće vrste usluge, i to kroz javnu uslugu opskrbe, tržišnu uslugu opskrbe ili zajamčenu opskrbu plinom. Javna usluga opskrbe plinom je usluga kojom se osigurava da barem jedan opskrbljivač je u obvezi osigurati opskrbu plinom za kategoriju kupaca kućanstva. Zbog toga je u Zakonu o tržištu plina čl. 59. utvrđeno da Hrvatska energetska regulatorna agencija provodi natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge plinom. Natječajem su odabrani najkonkurentniji ponuditelji prema kriteriju najnižeg troška opskrbe i kriteriju najvećeg dozvoljenog udjela pojedinog opskrbljivača u obvezi javne usluge.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je 29. svibnja 2024. godine, nakon provedenog javnog natječaja, donijela odluke kojima su za svih 27 plinskih distribucijskih područja u Republici Hrvatskoj određeni opskrbljivači plinom u obvezi javne usluge – za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027. godine. Popis opskrbljivača u obvezi javne usluge za navedeno razdoblje dostupan je na sljedećoj poveznici.

zelina plin logo

Operator distribucijskog sustava
Katarine Krizmanić 1
10380 Sveti Ivan Zelina
Tel: 01 2040 762
Email: info@zelplin.hr

Radno vrijeme
7:00 – 15:00 PON – PET
Rad sa strankama:
8:00 – 14:00 PON – PET
Hitne intervencije/kvarovi:
0-24 PON – NED
iso 
 
Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.